.
.
.

marți, 31 august 2010

Pictura de la Magazinul de Arta Contemporana : pe FB

.
.
.
.

Mircea Eliade si tatal sau

.
.
.
.

Familia Eliade (cu / cumnata sa )

.
.
.
.

I. P. Culianu si Mircea Eliade

.
.
.
.

Pentru cei ce nu vor sa se reduca la ideea ca ' Americanii's niste tampiti '

.

Pentru cei ce nu vor sa se reduca la ideea ca ' Americanii's niste tampiti ' de citit lunar revista de mai sus .
.
.
.

(fara titlu)

.

fotografie de om ucis de Arhitecti
.
.
.

Singuratate Europeana

.
.
.
.

Edward Hooper . O fascinanta singuratate americana

.
Edward Hooper . O fascinanta singuratate americana ..
.
.

Mies van der Rohe

.
.
.
.

Mies van der Rohe : casa in Illinois : 1950

.Mies van der Rohe : casa in Illinois : 1950 . Minimalism si mijloace minime valabile si astazi , plagiate si astazi dar functioneaza fecund " a te inspira " din M.V.der Rohe . Cu Deconstructivismul lui Frank Gehry este mai complicat . El a generat - degenerat intr-un nou manierism care poate deveni indigest . A fost plagiat si in Romania . O sa arat documentul . Si este o catastrofa .
.
.
.

Inceputurile deconstructiei : Chicago 2004 : Frank Gehry

.Inceputurile deconstructiei : Chicago 2004 : Frank Gehry . Depinde de spatiul desfasurarii formelor , aici fiind un imens parc public si nu in inghesuiala unor imobile de cartier .
.
.
.

Open House

.

Open House : Arhitectura Americana Ne-Desconstructivista : Pierre Koenig .
.
.
.

Michelle Morgan cu cainele ei , mai de mult

.
.
.
.

Iarasi William Blake

.
.
.
.

Medalii pt. Merite in apararea integritatii Statului

.
Medalii pt. Merite in apararea integritatii Statului , adica medalii de SECURISTI , militari , locotenent , colonel , etc . Le-au vandut in 90 cu 10 $ - 40 $ , acuma se vand in occident cu 80 - 100 $ . Nu va nelinistiti : ei exista si astazi in Banci , Societati Comerciale , Ambasade . Si copiii lor la fel ... si nepotii tot la fel ... adica simplu vorbind , au facut o patura socio-economica indispensabila Romaniei de Azi .
.
.
.

Sfarsit sec 19

.

Sfarsit sec 19 : gravura 'aranjata ' in mod bizar : Place Vendome .
.
.
.

O carte ce poate sa intrige pe unii ...

.
.
.
.

Romy Schneider

.

Romy Schneider ( care a avut 'o problema ' in viata ei , mama sa actrita a colaborat cu National Socialistii )
.
.
.

Virgil Nemoianu

.

Intelectualul Bucurestean este constipat din propriile-i egocentrisme si putine reviste din capitala i-au adus un omagiu lui Virgil Nemoianu , profesor la Catholic University din Maryland . Nici macar fostul lui prieten , N. Manolescu n-a scris un cuvant despre omul care l-a ajutat in facultate , in tinerete . " Vatra " ii aduce un omagiu binemeritat autorului a atator carti depre Romantism , si nu numai . Tudorel Urian a scris un bun articol in Obs. Cultural . Nu stiu daca ajunge o singura pagina scrisa despre complexitatea gandirii lui Virgil Nemoianu . Ne-am intalnit in Iulie la Paris si a fost un regal de placeri nostalgice despre anii 60 , despre oamenii de calitate care nu mai sunt , si care nu mai sunt inlocuiti ( vorbesc de intelectuali din Romania ) nici in tara , nici in strainatate . A ajutat cat a putut doctoranzi la Washighton sau in alte Universitati , cuvantul sau cantarind greu la o recomandare catre un for specializat in literatura comparata . Este un conservator luminat si moderat in politica Americana , dar vede aceasta traditie Crestina a democratiei si in Europa , ca singura solutie morala a perpetuarii civilizatiei occidentale . A implinit 70 de ani . Din care 35 de ani consacrati culturii .
.
.
.

Statuia lui Churchill pusa mai la umbra in spatele " Grand-Palais " din Paris

.

Statuia lui Churchill pusa mai la umbra in spatele " Grand-Palais " din Paris , nimeni n-o vede , nimeni nu stie ca exista . Omul care a convins America sa intre in razboi , omul gratie caruia De Gaulle a existat , omul care a vrut si intrarea in tarile de Est unde rusii incepeau sa se instaleze ( nu a reusit , am mai spus asta ) , sta sub un copac , cu un baston in care se sprijina .
.
.
.

Miting cu ocazia intrarii trupelor Sovietice in Bucuresti - 1944

.

Miting cu ocazia intrarii trupelor Sovietice in Bucuresti  - 1944 . Recunoasteti personajele de la balcon ?

Galerie cu monstrii .
.
.
.

Tot pe Amazon : Genocidul lui Stalin

.

Tot pe Amazon : Genocidul lui Stalin . Princetown Univ. Press .Good Night ! ( foarte corect si poetic ) (22)

.

Asta nu-i o conserva ci avatarul ei .
.
.
.

Ati trai intr-in imobil prezentat in clipul acesta ?

.
.
.
.

Cateva imobile moderniste fara multe etaje

.


( De la Laura Ion )
Doua sau trei imobile mici , de 3 etaje, le-am recunoscut: sunt facute de Arh. Tiberiu Niga , un tip bine din toate punctele de vedere , si cu o sotie extrem de inteligenta .
.
.
.

Accesati linkul acesta , bateti sus , alegeti , si Enjoy ...

.
.
.
.


William Merrit Chase : 1888

.

William Merrit Chase : 1888 . Americanii au avut si ei pictura lor ' clasica ' , tardiv dar interesant . Au iesit in afara atelierului , au luat aer , au respirat in culori interesante .
.
.
.

Martin Johnson Heade , 1871 : un fel de Gustave Moreau american

.

Martin Johnson Heade , 1871 : un fel de Gustave Moreau american .
.
.
.

Pictura americana cu fotolii din nuiele

.

Pictura americana cu fotolii din nuiele . Numai americanii puteau gasi o astfel de repertoriere a reprezentivitatii nuielelor in pictura.

.
.
.

The Sixtie's in USA : Andrew Wyeth

.

A .W este un mare artist foarte singular in pictura Americana . Nu stiu daca vedea filme , fotografii insa , cred ca da . Dupa vreo 30 de ani au aparut in State si Europa , pictori ce faceau tablouri dupa fotografii : erau HIPERREALISTII din anii 70 . Pe A.W. l-au infundat si " uitat " ca sa-si impuna ei ' Originalitatea ' . A.W. avea o minutie a detaliului extraordinara iar mitologia lui este un romantism a l' Americaine , unde spatiul este personajul principal . Celebrul spatiu American care m-a fascinat si pe mine in America profunda . El se comporta ca un izolat de manierele picturale ale vremii . Este ceva unic .

A.W. este si America post-criza din 29 , este si Faulkner si Steinbeck , ferma , este ceea ce se canta in Country Music , Este tot , in afara cabinei telefonice rosii , care sta singura in camp ...
(comentariu adaugat de Mircea Herea)    O cheama Christina zis "Matinala" fiindca se trezeste dis de dimineata si porneste tot mereu la drum in cautarea propriilor viziuni din timpul noptilor. Ea considera ca intre Vis si Realitate exista o stransa si enigmatica legatura a carui secret si mister pot fi descoperite prin revelatii si continua aventura...In plus, in imaginea de mai sus ceea ce vede i se pare un "deja vu" si este uimita de propriile-i trairi. Locul ii evoca amintiri dintr-un trecut indepartat, desi ea este doar o adolescenta, in realitate o fata fara varsta, fara timp...
.
.
.

Nici Realism S , nici New - Realism , ci ceva " american "

.

Nici Realism S , nici New - Realism , ci ceva " american " .
Un pictor " country " pt. ca nici americanii nu au reusit sa-l catalogheze .
.
.
.

‎' Gothic ' painting , USA

.
.
.
.

Louise Nevelson ( Gr. Br ) " Sky cathedral " : sculptura in lemn

.

Louise Nevelson ( Gr. Br ) " Sky cathedral " : sculptura in lemn .
.
.
.

O carte ce trebuie citita

.

O carte ce trebuie citita : de vanzare pe AMAZON . Documente noi , desecretizari de arhive , multe despre care Europeenii nu prea vor sa auda sau sa vada .
.
.
.

Povesti cu copii handicapati ascunsi de A. Miller, si cu mosteniri infine rezolvate

.


.
.
.

Norman Foster - Londra -

.

Norman Foster - Londra - . Unii romani viseaza asa ceva si pentru Bucuresti : ceva viril , tare si orgolios in centrul capitalei si nu la periferie , acolo unde " a nappe phreatique " este vulnerabila si scurgerile de ape uzate nu au unde sa se faca . Ca sa nu mai vorbim de parkinguri , de spatii verzi , de viata de zi cu zi a oamenilor ce nu au banii in Bursa .
.
.
.

Carte publicata de Ion Iliescu la Paris , anii 90

.

Carte publicata de Ion Iliescu la Paris , anii 90 : dupa cum se vede , nu scrie editura . A trebuit unui jurnalist de la Figaro 2 zile de investigatii ca sa ajunga la ' Editor ' , sa se dea drept un scriitor care vrea sa publice o carte . " Editorul " nu era Editor, era un publicitar , adresa era un apartament . Publica " pe bani " . I s-a propus jurnalistului de la Figaro 150.000 Franci pt. publicarea cartii lui ! Cat despre distributie , nu exista ! Deci : Din bugetul statului Iliescian , s-au scos acesti bani pt. a se publica cartea , cat despre distributie , alti bani pe alta filiera . Faptul a fost relatat succint in Le Figaro si preluat in presa exilului care a verificat ' filiera ' . Cartea n-a cumparat-o mai nimeni , a fost trimeasa gratuit la ziare si reviste din Franta : Ambasada Romana din Paris a avut mult de lucru sub conducerea lui Vatasescu ( Ambasadorul ) . Istorie pe bani multi , impostura organizata ....
.
.
.

luni, 30 august 2010

Rosia Montana

.

Rosia Montana : Cand nu se scot bani din 100 m. de blocuri otel si sticla , se scot din gropi : Sus si Jos , " je suis partout ".
.
.
.

Cateva imagini de ' Arhitectura comestibila '

..

Cateva imagini de ' Arhitectura comestibila ' : Louis Kahn , Robert Venturi , Richard Maier . America exceselor a facut si o arhitectura ' la masura omului ' ..
.
.

Mes amis , prenez le vieux Kodak-film ou Ilford

.

Mes amis , prenez le vieux Kodak-film ou Ilford pour N et Bl : La Photo c'est ca , et pas toujours le numerique....!
.
.
.

Good Night no 2 , only for You ! (21)

.
.
.
.

Good Night from Manhattan ! (20)

.
.
.
.

Asta barem e un pictor mare

.

Asta barem e un pictor mare , nu a trisat , a fost cu Franco pana la sfarsit , si nu s-a intamplat nimica pe plan politic : nu a facut revolutie , nici contrarevolutie . A pictat .
.
.
.

duminică, 29 august 2010

Unii spun ca la Zurich , la " Cabaret Voltaire" ...

.

Unii spun ca la Zurich , la " Cabaret Voltaire " Tristan Tzara si amicii lui avantgardisti , jucau , cantau lucruri bizare, iar Lenin (care frecventa cabaretul ) striga incantat : DA , DA , DA , de unde Dadaismul . Nu-i o gluma , ci rodul unor cercetari minutioase ale lui Dominique Noguez . Vezi postare Tr. Tzara mai veche !
.
.
.